Channel: Bolswards Nieuwsblad » Oudehaske

Doek valt voor Mulier na verlies in Oudehaske

$
0
0

OUDEHASKE – Mulier kent een dramatisch slechte tweede seizoenshelft. Na de winterstop werden er in 13 wedstrijden maar 4 punten gehaald en dat is natuurlijk veel te weinig. Met nog twee wedstrijden te spelen was er nog steeds een kleine kans om het vege lijf te redden. Dan moest sowieso de uitwedstrijd tegen Oudehaske gewonnen worden.

Mulier begon goed en binnen een paar seconden had het al 0-1 kunnen staan. Een kopbal van Siebe Lutgendorff kon echter net voor de lijn weggehaald worden door een verdediger van Oudehaske. Ook Ivo Haitsma was even later dichtbij een treffer. Op een voorzet van Siebe Lutgendorff kopte hij de bal helaas niet richting goal. De eerste fatsoenlijke aanval aan de andere kant was meteen raak. De nummer tien van de thuisploeg pikte een diepe bal op, pingelde zich langs twee verdedigers en gaf vervolgens een collega-aanvaller een niet te missen kans op de 1-0. Deze faalde niet en zette de oranjehemden op voorsprong. Deze nummer tien van Oudehaske zou sowieso de hele wedstrijd een ware plaag blijken voor de makke lammetjes van Mulier. Mulier liet soms nog wel leuke dingen zien, maar de overtuiging in de afronding was ver beneden peil. Zo leek een kopbal van Gert-Jan Meekma kansrijk, maar zat er totaal geen kracht achter zijn poging. Bij Oudehaske was men heel wat scherper voor de goal en binnen 20 minuten stond dan ook de 2-0 op het scorebord. De linksvoor van de thuisploeg brak door en na wederom zeer slap ingrijpen van de Mulier-defensie lag de bal zomaar achter keeper Simon Bruinsma.. Nu brak er een fase aan waarin er weinig gebeurde en de ingelaste drinkpauze zeer welkom was gezien de hitte die er van het kokende kunstgrasveld in Oudehaske af kwam. Na een half uur spelen zat de wedstrijd in de tas voor Oudehaske. Een solo van de spits eindigde bij een andere aanvaller die wel raad wist met dit buitenkansje en de bal van dichtbij in het net schoot. De thuisploeg nam geen gas terug en het leek een afgang te gaan worden voor de Witmarsumers. De 4-0 kwam voort uit een mooie combinatie door het midden, bekroond met een prachtig geplaatst afstandsschot buiten bereik van de keeper van Mulier. Ook de vijfde viel nog voor rust. Een corner werd door iedereen en alles gemist en viel zomaar bij de eerste paal in het doel.

Natuurlijk kwam in de rust bij spelers en supporters het besef dat het gedaan was, maar uiteraard moest de tweede helft nog wel gespeeld worden. Een schot van een linkspoot van de thuisploeg leek kansrijk, maar spatte uiteen op de rug van een Mulier-verdediger. Een minuut later was het wel raak voor Oudehaske. Een corner werd met een knappe achterover gekopte bal in het doel gewerkt. Toch bleef Mulier proberen er eentje te maken en de Witmarsumers waren hier ook een aantal maal dichtbij. Een kort genomen vrij trap van Gert-Jan Meekma op Folkert van der Wei belandde bij Arjen Visser. Zijn schot werd gekeerd door de keeper en ook de slap ingeschoten rebound van Gert-Jan Meekma was een prooi voor de goalie. Even later leek een goede pass van Gert-Jan Meekma een grote kans op te leveren voor Arjen Visser, maar die had weer eens schaatsen ondergebonden en gleed half weg toen hij aan wou leggen om te schieten. Een corner van Oudehaske vloog nog in één keer op de lat. Net toen een goal er niet meer in leek te zitten voor Mulier, viel de eretreffer alsnog. Invaller Titus Witteveen werd diep gestuurd en had een vrij veld voor zich. Hij worstelde zich om de keeper heen, bleef knap overeind en gaf de bal netjes af op de vrijstaande Bas Bergsma, die de bal in het lege doel schoot. De blessuretijd liet de scheidsrechter terecht voor wat het was en zo werd het  lot van Mulier bezegeld. Na ontelbare jaren in de derde klasse en zelf een jaartje tweede klasse speelt Mulier volgend seizoen in de vierde klasse.

Volgende week speelt Mulier de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Berlikum.